Bifteky z mletého hovädzieho mäsa
12. 3. 2009
Potrebujeme: 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1/8 l mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 50 g cibule, strúhanka podľa potreby, 20 g hladkej múky, 80 g masti, 1/8 l vývaru z kostí alebo masoxu |
Ako na to: Mleté hovädzie mäso s mliekom našľaháme a necháme 1 hodinu na chladnom mieste. Potom pridáme soľ, mleté čierne korenie, nadrobno posekanú cibuľu a podľa potreby strúhanku. Vypracujeme vláčmu masu, z ktorej formujeme malé, ploché karbonátky. Z jednej strany ich namočíme do múky a opečieme na rozpálenej masti po oboch stranách. Potom ich vyberieme, zvyšnú šťavu zaprášime múkou, opražíme, zriedime vývarom a rozšľaháme. Vložíme bifteky, ktoré v šťave udusíme do mäkka. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.