Česká sviečková na smotane
12. 3. 2009
Potrebujeme: 500 g hovädzieho mäsa, 4-5 stredne veľkej mrkvy, 2 petržleny, polovička zeleru, 3 bobkové listy, čierne korenie, nové korenie, soľ, tymian, maslo, polohrubá múka, kyslá smotana, šľahačka, citrón, brusnice |
Ako na to: V hrnci si speníme dve menšie cibule a orestujeme. Pridáme mäso v celku prudko opečieme z oboch strán, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, no pozor,aby sa nám nepripalovalo, osolíme a okoreníme. Po 5 minútach zalejeme vodou, pridáme bobkový list a varíme asi 1 hodinu. Rozmiešajte si kyslú smotanu s vodou aj s múkou a cez sitko prepasírujeme. Varíme asi 20 minút. Ak je mäsko uvarené, tak ho vyberieme spolu s bobkovým listom a prepasírujeme s mixérom. Mäsko nakrájame na plátky a omáčku dochutíme podľa potreby. Servírujeme s českými knedlíkmi preloženou omáčkou a na vrch dáme citrón so šľahačkou a brusnicami. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.