Hovädzí biftek s ovocím
12. 3. 2009
Potrebujeme: 4 bifteky zo sviečkovice, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1 PL oleja, 2 PL masla, 4 polky zaváraných broskýň, 2 banány, 4 kolieska ananásu, 4 ČL brusníc, 2 PL posekaných mandlí, 1 PL hladkej múky, 1/8 l smotany, soľ, 1 PL sójovej omáčky, 1/8 l vývaru, 50 g prerastenej slaniny |
Ako na to: Bifteky naklepeme tupou hranou noža. Z jednej strany každý plát natrieme olejom, posypeme mletým čiernym korením a naukladáme na seba. Necháme odležať. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme pozdĺžne prekrojené banány, ananás, mandle a polovice broskýň naplnené brusnicami. Asi minútu opekáme, prikryjeme pokrievkou a odstavíme. Múku rozmiešame s trochou smotany, pridáme zvyšnú smotanu, sójovú omáčku a vývar. Na druhej panvici opražíme nakrájanú slaninu. Stejky z oboch strán prudko opečieme (1 minútu), posolíme a pridáme k ovociu. Výpek z mäsa zaprášime múkou. Miešame, kým sa nespoja. Dochutíme. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.