Hovädzí steak s cibuľou
12. 3. 2009
Potrebujeme: hovädzie mäso 250g (najlepšie mladé), olej, soľ, čierne korenie, 2 stredné cibule, bazalku (sušenú/čerstvú - tej ale viac) |
Ako na to: Mäso umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme, olej nažhavíme, mäso opečieme sprudka, potom stiahneme na 2/3 plameňa a pravidelne otáčame, až kým nie sme moc hladní. Mäsko vyberieme na tanier, do výpeku dáme cibuľu nakrájanú na prstene, posolíme ju, posypeme bazalkou a opražíme na polomäkko, vyberieme a položíme na mäsko ale jeme. Dá sa s pečenými zemiakmi alebo aj chlebom, ako moc ste hladní. Pite k nemu červené suché víno. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.