Hovädzie filé obložené
12. 3. 2009
Potrebujeme: 750 g sviečkovice, 100 g masti, 1000 g zemiakov, 50 g masla, 1,5 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 100 g strúhaného parmezánu |
Ako na to: Odbalenú sviečkovicu dobre umyjeme a osušíme, pokrájame na 3 cm hrubé rezy, jemne nožom roztlačíme, posolíme, okoreníme, po obidvoch stranách na masti opečieme a poukladáme na teplú misu. Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme maslo, dobre vyšľaháme s mliekom, dáme do vymastenej ohňovzdornej misy a zapečieme v rúre. Povrch posypeme strúhaným parmezánom. Zapečenou zemiakovou kašou obložíme mäsom a podávame s cviklou. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.