Hovädzie filé v lístkovom ceste
12. 3. 2009
Potrebujeme: Pre 4 osoby: 300 g zmrazeného lístkového cesta, 800 g sviečkovice, 2 lyžice oleja, 1\8 l červeného vína, 1\8 l mäsového vývaru, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička soli, tymián, 2 lyžice petržlenu, 1\2 lyžičky čierneho korenia, hladká múka na vyvaľkanie, 30 g rozpusteného masla, 1 rozhabarkované vajce |
Ako na to: Cesto dáme prikryté rozmraziť. Mäso potrieme olejom a dáme na 30 minút odpočinúť. Panvicu poriadne zohrejeme, filé opekáme 10 minút a párkrát obrátime. Položíme na alobal. Červené víno a vývar prilejeme k šťave, ktorá stiekla z filé. Cesnak ošúpeme, posypeme soľou, jemne prepasírujeme. Zmiešame so šťavou z mäsa a korenín, potrieme filé. Zabalíme do alobalu a dáme vychladnúť. Lístkové cesto vyvaľkáme na múkou poprášenej doske, položíme naň filé, potrieme maslom a zabalíme. Okraje navlhčíme a stisneme. Povrch potrieme vajcom. Upečieme. |
oks
(tibi, 14. 6. 2010 11:49)