Hovädzie mäso dusené so zeleninou
12. 3. 2009
Potrebujeme: 400 g hovädzieho mäsa, 30 g oleja, 1 cibuľa, 1 dl bieleho vína, 100 g mrkvy, 4 kyslé uhorky, 20g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ |
Ako na to: Mäso umyjeme a osušíme. Na rozohriatom oleji zapeníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Posolíme, posypeme mletým čiernym korením, podlejeme vínom a prikryté pomaly dusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme pokrájanú mrkvu a spolu podusíme, ďalej uhorky pokrájané na rezance a ešte podusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a pokrájame na plátky. Múku zamiešame do malého množstva šťavy, prilejeme zvyšok šťavy a necháme zovrieť. Omáčku nalejeme na mäso. Podávame so zemiakmi alebo s knedlou. Pri neslanej diéte bez soli. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.