Hovädzie mäso dusené v keli
12. 3. 2009
Potrebujeme: 350 g - 400 g predného hovädzieho mäsa bez kosti, 60 g tuku, 100 g cibule, 350 g - 400 g kelu, 20 g údenej slaniny bez kože, 20 g hladkej múky, mleté čierne korenie, cesnak, soľ, voda alebo vývar podľa potreby |
Ako na to: Očistené, umyté, osušené mäso pokrájame na menšie kúsky. Na rozpálenom tuku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pripravené mäso, korenie, soľ a dusíme vo vlastnej šťave do polomäkka. Potom pridáme očistený, na rezance pokrájaný, umytý kel, krátko podusíme, zahustíme svetlou zápražkou, zalejeme vývarom a dusíme do mäkka. Pred dokončením pridáme pretlačený cesnak a na malé kocky pokrájanú a opraženú údenú slaninu. Ako prílohu podávame varené zemiaky. |
Disema hovädzins na keli
(Maria, 5. 11. 2021 20:02)