Hovädzie mäso na ruský spôsob (RU)
12. 3. 2009
Potrebujeme: 500 g hovädzieho mäsa zo stehna, 40 g údenej slaniny, 40 g oleja, 1 malá cibuľa, 40 g mrkvy, 20 g zeleru, 30 g petržlenu, soľ, mleté čierne korenie, trošku octu, 2 dl kyslej smotany, 40 g hladkej múky, horčica, 60 g nakladaných húb |
Ako na to: Umyté mäso prešpikujeme v smere vlákien úzkymi prúžkami slaniny. Potom ho prudko opečieme na rozpálenom oleji a vyberieme. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu a ostatnú zeleninu pokrájanú na kolieska. Do tohto základu vložíme opečené mäso, osolíme, okoreníme, podlejeme horúcou vodou, pridáme ocot a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme zátrepkou zo smotany, múky, horčice a dobre prevaríme. Potom všetko pretrieme cez sito a do hotovej omáčky vložíme posekané huby a pokrájané mäso. Podávame s dusenou ryžou, knedľou alebo zemiakmi. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.