Hovädzie na hubách
12. 3. 2009
Potrebujeme: 600 g hovädzieho mäsa zo stehna, 40 g údanej slaniny, 50 g oleja, 20 g hladkej múky, 100 g cibule, 15 g sušených húb, soľ, mleté čierne korenie, rascu, hovädzí vývar (bujón) |
Ako na to: Mäso prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Na oleji do ružova opražíme posekanú cibuľu, podlejeme ju vývarom a mäso vložíme do panvice. Posypeme ho rascou. Prikryté dusíme. Občas podlejeme vývarom. Mäso po zmäknutí z panvice vyberieme, šťavu odparíme, zaprášime múkou, opražíme ju a podlejeme vývarom. Povaríme ju asi 20 minút. Šťavu potom prepasírujeme. Vo vode uvarené huby posekáme a vložíme do omáčky. Mäso pokrájame na porcie, uložíme na misu a oblejeme omáčkou. Prílohy: zemiaky, halušky alebo knedľa. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.