Hovädzie po námornícky
12. 3. 2009
Potrebujeme: 4 hovädzie rezne zo stehna, soľ, trochu hladkej múky, 40 g oleja, 2 väčšie cibule, 4 väčšie zemiaky, mleté čierne korenie, 2 dl čierneho vína |
Ako na to: Hovädzie rezne osolíme, naklepeme a poprášime múkou. V kastróle rozpálime olej a rezne opečieme po oboch stranách. Potom ich vyberieme do nádoby a prikryjeme. Na oleji po opečení mäsa opažíme očistenú, na krúžky nakrájanú cibuľu. Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na plátky. Do kastróla k cibuli vložíme opečené mäso, okoreníme, dáme naň trochu cibule, vrstvu osolených zemiakov zniešaných s cibuľou a znova osolíme. Podľa potreby podlievame vínom a udusíme do mäkka. Ako prílohu podávame šaláty. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.