Hovädzie Stroganov
12. 3. 2009
Potrebujeme: 500 g hovädzej sviečkovice, 4 cibule, 2 lyžice oleja, 2 lyžice masla, soľ a mleté čierne korenie, 1 lyžica hladkej múky, 1/8 l mäsového vývaru, 4 lyžice plnotučnej horčice, 1 lyžička octu, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1/4 l kyslej smotany |
Ako na to: Mäso nakrájame na centimetrové rezance, cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Mäsové rezance prudko opečieme vo dvoch dávkach zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Po vybratí ich osolíme a okoreníme. Do vypečeného tuku pridáme cibuľu a za neustáleho rýchleho miešania ju speníme dozlatista. Stiahneme teplotu, poprášime múkou a zamiešame. Zalejeme vývarom, horčicou, octom a citrónovou šťavou, vyvaríme do hustej omáčky. Napokon pridáme smotanu a mäso, prehrejeme a dochutíme. Už nevaríme. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.