Bavorská polievka
12. 3. 2009
Potrebujeme: 500 g údeného mäsa, bobkový list, 150 g čerstvých šampiňónov, 200 g miešanej zeleniny,1 cibuľa, 20 g sušených húb, 300 g zemiakov, mäsový vývar, široké rezance, soľ, mleté čierne korenie, celé korenie, petržlenová vňať |
Ako na to: Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané údené mäso, opečieme, zalejeme mäsovým vývarom a necháme variť na miernom ohni. Asi po 20 min. dáme do polievky zeleninu, sušené huby, bobkový list, celé nové korenie, zemiaky pokrájané na väčšie kúsky a spolu uvaríme do mäkka. V panvici na oleji prudko opečieme šampiňóny pokrájané na plátky. Do uvarenej polievky dáme opečené šampiňóny a uvarené široké rezance. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ozdobíme lístkami petržlenovej vňate. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.