Bryndzová polievka so syrom
12. 3. 2009
Potrebujeme: 30 dkg bryndze, 1/2 - 1 kg zemiakov, 30 dkg údeného syra, 2,5 l vody, strúhanička, petržlenová vňať, červená paprika, soľ |
Ako na to: Do mierne osolenej vriacej vody dáme variť zemiaky a sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať a nakoniec za hrsť strúhaničky. Medzitým si v malom hrnčeku rozpustíme bryndzu v horúcej vode (najlepšie odobratej z hrnca pred vložením zemiakov), do ktorej vmiešame 1 lyžičku mletej červenej papriky. Do uvarených zemiakov vlejeme rozmiešanú bryndzovú kašu a po znovuzovretí polievku hneď odstavíme. Polievku dochutíme (najlepšie až na tanieri) kockami tvrdého údeného syra. Podľa množstva zemiakov sa dá konzumovať aj ako samostatný pokrm. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.