Cibuľová polievka na parížsky spôsob (FR)
12. 3. 2009
Potrebujeme: 50 g cibule, 2 lyžice masla, 1 lyžica+1 lyžička olivového oleja, 1/2 lyžičky soli, 1 l mäsového vývaru, 4 krajce bieleho chleba, strúčik cesnaku, 80 g strúhaného ementálu |
Ako na to: Ošúpanú cibuľu nakrájame na veľmi tenké plátky. Pri miernej teplote rozohrejeme maslo a lyžicu olivového oleja. Mierne osolenú cibuľu na tuku podusíme dozlatohneda, často miešame. Zalejeme vývarom a za mierneho bublania varíme. Medzičasom opečieme dochrumkava chlieb a takmer suchý každý krajček potrieme olivovým olejom a rozotretým cesnakom. Polievku dochutíme a prelejeme do ohňovzdorných misiek. Navrch naukladáme krajce chleba a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme v rozohriatej rúre, kým sa syr celkom neroztopí. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.