Falošná mäsová polievka
12. 3. 2009
Potrebujeme: väčšiu cukinu alebo tekvicu, 1 mrkvu, 1 petržlen, 1 strúčik cesnaku, 1 menšiu cibuľu, vodu, soľ, vegetu, čierne korenie, kvalitný olej, uvarenú cestovinu podľa toho kto akú má rád, napr. rezance, fliačky... |
Ako na to: Cukinu ošúpeme, pokrájame na menšie kusy (aj s jadierkami), mrkvu, petržlen, cibuľu, cesnak očistíme a vložíme približne do 3 litrového hrnca - zalejeme studenou vodou dochutíme soľou, vegetou a korením. Varíme na miernom ohni asi 60 min, kým nie je zelenina mäkká. Hotovú polievku precedíme, kvapneme do nej pár kvapiek oleja ( akože "oká"). Podávame ako klasickú polievku s cestovinou. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.