Fazuľová talianska polievka
12. 3. 2009
Potrebujeme: 250g bielej fazule, olej, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, oregano, 400g paradajok z konzervy bez šupky, 1 lyžicu pretlaku, 100g cestovín (mušle,špirály), soľ, mleté čierne korenie, parmezán, sušené paradajky, petržlenovú vňať |
Ako na to: Fazuľu namočíme do studenej vody, vodu zlejeme a dáme variť do veľkého hrnca s vodou tak, aby bola fazuľa zakrytá a necháme zovrieť. Varíme 15 minút, scedíme ju a dáme do tepla. Na oleji opražíme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak (pretlačený), pokrájané paradajky a pretlak. Pomiešame, dolejeme 850ml vody, pridáme oregano, fazuľu a na miernom ohni prikryté varíme aspoň 45 minút, až kým nebude fazuľa mäkká. Potom pridáme cestovinu, soľ a korenie (ak chceme tak aj tie sušené paradajky), všetko spolu premiešame a varíme asi 10 minút, kým cestoviny nie sú polomäkké. Posypeme vňaťou a strúhaným parmezánom priamo na tanieri. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.